Annons

Ungdomar nekar till brott

(Uppdaterad 14.18). Båda de ungdomar som misstänks ha misshandlat en jämnårig kamrat under en utlandsresa nekar till brott. Det framgick när rättegången mot de ungdomar från Ystad som misstänks ha misshandlat en jämnårig kamrat under en utlandsresa inledes i dag.
Ystad • Publicerad 22 mars 2002

Ungdomarna är också åtalade för en lång rad andra brott och förhandlingen i Ystads tingsrätt beräknas pågå i fyra dagar. De två ungdomarna är misstänkta för flera olika brott men när rättegången nu inleddes togs enbart misshandeln upp. Enligt kammaråklagare Lena Bredstedt skedde misshandeln i offrets hotellrum. Här skall en av de åtalade ha tryckt ner kamraten i hans säng medan den andre utförde misshandeln. Efter misshandeln skall offret ha hotats till livet om han berättade något för de vuxna som också deltog i resan. Dessa anmälde dock händelsen. Den fyra dagar långa rättegången fortsätter på måndag.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons