Annons

Våldsam man i Ystad minns inget av händelsen

En 37-årig man åtalas vid Ystad tingsrätt för misshandel, övergrepp i rättssak, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.
Ystad • Publicerad 1 juli 2002

Två unga kvinnor satt på en bänk vid järnvägsstationen i Ystad då en okänd man kom fram till dem. Han räckte över sin plånbok och sa att de skulle ta hans pengar ur den. När den ena kvinnan tittade i plånboken tog mannen tag i hennes arm och tryckte upp henne mot en vägg. När väninnan sa åt mannen att släppa taget så hotade han henne genom att säga att han skulle slita dem både i bitar om de anmälde honom. Då polisen kommer till platsen får de ett signalement av mannen från vittnen och polisen finner honom senare på Hamngatan. När poliserna ber mannen att stiga in i polisbilen hotar han att både skjuta och strimla dem. Först efter att en tredje polis kommit till undsättning lyckades man, efter ett visst handgemäng, få in mannen i polisbilen. Vid senare förhör säger sig mannen bara ha vaga minnen av händelsen därför att han druckit sprit och ätit mediciner. Han säger sig varken kunna erkänna eller förneka brottet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons