Annons

Våldtäktsförsök och skottlossning på midsommar

Ystad • Publicerad 24 juni 2006

Midsommarhelgen började våldsamt i Ystad med våldtäktsförsök och skottlossning. Lördagsnatten präglades av fylleri.

Klockan halv två på midsommarnatten försökte tre män runt 20-års åldern våldta en 18-årig tjej när hon genade över Norreportskolan. De antastade och misshandlade henne.

Annons

- Den samlade bedömningen är att de försökte våldta henne, säger Hasse Persson, inre befäl vid Ystadpolisen.

Männen avbröts av att någon boende intill skolan tände ljuset i sin lägenhet och polisen förhörde under lördagen personer i området. Gärningsmännen har dock fortfarande inte kunnat identifieras.

Tidigare under kvällen avfyrades två skott med en hagelbössa på koloniområdet Klondike i östra Ystad. Boende hörde att det small av två skott och reagerade. De såg två påverkade personer hantera ett hagelgevär och larmade polisen.

- När vi kom dit hade de båda redan hunnit försvinna men jag bedömde att det fanns risk för ytterligare missbruk av vapnet och beslagtog det, säger Hasse Persson.

Personen som sköt har tillstånd för hagelbössan men det är förbjudet att avlossa skjutvapen inom detaljplanerat område och därför misstänks han för brott mot ordningslagen samt brott mot vapenlagen eftersom vapnet inte förvarades som det skulle.

Däremot verkar hagelbössan inte ha avlossats mot någon.

- Ingen har kommit till skada och det finns inga misstankar om att de skjutit mot någon annan person, säger Persson.

Lördagsnatten präglades av fyllerier och därav kommande bråk. Polisen har haft en del att göra.

- Det blir en del fyllerier på midsommar, det blir det, men helgen har varit ganska normal för en midsommar, tycker Mats Sunding vid Ystadspolisen.

Joel Eriksson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons