Annons

Skåne: Här är sträckan där flest tåg var försenade

Trots bättre planering var det många tåg som blev försenade i Skåne i somras. Minst punktliga var tågen till Kristianstad och Hässleholm. Något bättre såg det ut för Ystad.
Kristianstad • Publicerad 11 september 2019
Foto: Nyhestbyrån Sirén

Statistiken, som tagits fram av Nyhetsbyrån Sirén, visar att tågen inte kommer i tid så ofta som de borde under juni och juli. I hela Sverige var vart tionde tåg mer än fem minuter sent eller inställt.

– Generellt var juni och juli betydligt bättre än förra året. Vi har planerat på ett annat sätt än vad vi har gjort tidigare år, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket, till Nyhetsbyrån Siren.

Annons

I Skåne var variationerna stora. I Ängelholm kom 92 procent av tågen fram i tid, vilket innebär att det var vart tolfte tåg som försenades. I Hässleholm och Kristianstad var det bara 83,2 procent av tågen som nådde målet inom den angivna tidsramen. Det innebär att vart sjätte tåg var försenat.

Trots allt är det en liten förbättring jämfört med förra sommaren, då 81 procent av tågen till dessa orter kom in i tid. Bäst var det 2017, då 88,8 procent följde schemat.

Clifford JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons