Annons

Villaägare misshandlad av tjuvar

Två inbrottstjuvar ertappades på bar gärning i Löderup på fredagen. En villaägare i 65-årsåldern misshandlades av den ena gärningsmannen.
Ystad • Publicerad 30 november 2002

Det var vid 17-tiden som mannen och hustru återvände till sitt hus efter att ha uträttat några ärenden. Paret parkerade bilen i garaget, varefter mannen begav sig upp till första våningen. Hustrun dröjde sig kvar på bottenplanet. Plötsligt rusade en vilt främmande person ut ur ett rum och utdelade ett kraftigt knytnävsslag mot villaägaren, som föll ihop på golvet. Innan han hunnit hämta sig var tjuven och en medbrottsling ute ur huset. De hade tagit sig in genom att bryta upp ett fönster på trädgårdssidan och lämnade villan samma håll. Kvinnan larmade polisen medan de båda gärningsmännen hoppade in i en mörk, större personbil eventuellt en BMW och försvann. Polispatrullen transporterade makarna till Ystads lasarett för vård. - De var chockade och mannen hade ådragit sig fysiska skador av knytnävsslaget. Båda två kunde lämna lasarettet under fredagskvällen, uppger inre befäl vid Ystadspolisen. Ännu har ingen misstänkt hörts om inbrottet och misshandeln. Det är oklart exakt vad som stals i villan, men tjuvarna lämnade i alla fall inte brottsplatsen tomhänta.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons