Annons

Villum Clausen fortsätter i sommar

Katamaranen "Villum Clausen" kommer att fortsätta att segla till mitten av augusti. Samtidigt som det kan bli sista sommaren som katamaren seglar på rutten talar mycket för att antalet turer utökas.
Ystad • Publicerad 14 februari 2003

Enligt uppgift i TV2/Bornholm har Bornholmstrafikken förlängt avtalet med tre månader. Avtalet som rederiet har med banken skulle annars ha löpt under våren. Anledningen till avtalet förlängs beror enligt direktör Mads Kofod på att man i dag inte vet vilka krav som ställs på en eventuell ny katamaran i samband med att färjeförbindelsen mellan Ystad och Rönne lämnas ut på anbud. I det sammanhanget kan nämnas att Bornholms Trafikkontaktråd räknar med fler avgångar mellan Ystad och Rönne vid en anbudsgivning. Det i sin tur beror på att trafikminister Flemming Hansen räknar med besparingar på flera miljoner danska kronor vid en anbudsgivning, pengar som bornholmarna kan använda till att öka turtätheten.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons