Annons

Wells skapar boogie-öl till jubileumsturnén

Pianisten Robert Wells firar 25-årsjubileum med Rhapsody in Rock i år. Något han firar med att skapa ett boogie-öl tillsammans med Tomelillabryggaren Kenth Persson.
Ystad • Publicerad 19 juni 2014
Gult, grönt och rött. Som ett trafikljus ska de nya boogie-ölen lanseras framöver.
Gult, grönt och rött. Som ett trafikljus ska de nya boogie-ölen lanseras framöver.Foto: Foto: Mark Hanlon
Jonas Sveberg, Robert Wells och Kenth Persson provsmakar nya boogie-ölen. ”Det känns helt rätt för mig att jobba tillsammans med ett litet bryggeri. Och jag vill se ölen som en hyllning till Charlie Norman”, säger han.
Jonas Sveberg, Robert Wells och Kenth Persson provsmakar nya boogie-ölen. ”Det känns helt rätt för mig att jobba tillsammans med ett litet bryggeri. Och jag vill se ölen som en hyllning till Charlie Norman”, säger han.Foto: Foto: Mark Hanlon

– Det här är jättekul. Nu ska ölet testas i midsommar när min son fyller 18 år. Då får jag dessutom besök av ett gäng amerikaner som är ölkännare, säger Robert Wells.

Han är noga med att påpeka att det är särskilt den alkoholfria ölen som intresserar honom.

Annons

– Jag är ingen anhängare av alkohol så det är kul med en så god öl som är alkoholfri, säger han.

Eget märke

Idén om att skapa ett eget ölmärke dök upp för ett år sedan under den stora öl- och whiskymässan i Stockholm. Jonas Sveberg, sponsormäklare och nära vän med Robert Wells träffade Kenth Persson.

Kenth Persson har tidigare tagit fram ett specialöl till Kal Pedal-musikalen i Malmö och har flera andra på gång framöver.

– Vi började prata på mässan om hur det fungerar och om det skulle vara möjligt att ta fram en öl till Robert Wells och här står vi nu, säger Jonas Sveberg.

Att döpa ölet till något med boogie dök upp med en gång.

– Många håller på med vin eller whiskey när de ska ha någon egen dryck. För mig fanns det bara öl. Boogie, Beers and Burgers känns som rätt kombo, säger Robert Wells.

Oscarsteatern

Just i dagarna sänds hans inspelade 25-årsjubileumsfilm från Oscarsteatern i Stockholm med bland andra Carola och Robert Gustafsson på tv.

Först i höst börjar jubileumsturnén och kanske går det då att få tag i boogie-ölen på några pubar eller krogar.

Annons

– Vi vet inte hur det här lanseras framöver men jag hoppas förstås att det ska finnas krögare som vill ha vår goda öl, säger Kenth Persson.

Ölen finns i tre färger, gul, grön och röd. Den gröna alkoholfri, den gula 3,5 procent och den röda 4,8 procent. Som ett trafikljus.

– Charlie Norman skulle ha varit stolt över mig. Han gillade att ta sig en öl efter våra boogiespelningar, säger Robert Wells.

Tomelillabryggare

Tomelillabryggaren eller Österlenbryggarna som det heter numera, samarbetar med tjeckiska Lobkowicz bryggeri för att ta fram boogie-ölen.

Men än så länge går den nya ölen inte att testa för allmänheten.

– Vi får se vad som händer. Jag hoppas att den ska finnas ute i höst, säger Kenth Persson.

INTERNAL INTERNAL
Urban Nilmander
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons