Annons

Ystad får trendig pysselbutik

Ystad • Publicerad 4 juli 2007
"Ett gratulationskort måste inte se proffsigt ut, det roliga är att det är personligt", säger Lill Nilsson som tillsammans med Leif Knutsson öppnar butiken Paperchill. @08 Bildbyline:Bild: Mia Bobzow
"Ett gratulationskort måste inte se proffsigt ut, det roliga är att det är personligt", säger Lill Nilsson som tillsammans med Leif Knutsson öppnar butiken Paperchill. @08 Bildbyline:Bild: Mia BobzowFoto: 

På fredag öppnar Ystads nya affär för scrapbooking. Den amerikanska pysseltrenden växer sig allt större i Sverige.

Bara fantasin sätter gränsen för hur ett gratulationskort kan se ut. Ett glittrigt fotoalbum eller en personlig bröllopsinbjudan? Det mesta är möjligt inom det som blivit en av amerikanska kvinnors största fritidsintressen.

Annons

– Det här är oändligt. Allt handlar om din egen kreativitet, säger Lill Nilsson som tillsammans med Leif Knutsson utvecklar konceptet scrapbooking och korttillverkning i Ystad.

Scrapbooking går ut på att dekorera sina fotoalbum. Man nöjer sig då inte med att sätta in foton, utan klistrar in minnessaker, använder bakgrunder och klipper ut schabloner.

Låda efter låda med pysselmaterial bärs in i den nya butiken, som kommer att gå under namnet Paperchill. Förutom försäljning kommer butiksinnehavarna att arrangera kurser i bland annat korttillverkning. Och de har redan märkt ett växande intresse för hobbyn.

– Till vår senaste kurs i Skurup hade vi tolv platser. 83 personer anmälde sig! berättar Leif Knutsson.

Anna Engström

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons