Annons

Ystad julpyntas med Lübeck som förebild

Julen nalkas och Ystads stadskärna håller på att pyntas. Girlanger med belysning och hel del smågranar finns redan på plats. På måndag är det dags för skolbarnen att klä julgranen på Stortorget under traditionella former.
Ystad • Publicerad 19 november 2008
Jul nu igen? Ja, i Ystad. Bild: Mark Hanlon
Jul nu igen? Ja, i Ystad. Bild: Mark HanlonFoto: 

Sedan några år har julutsmyckningen i Ystad ökat. Utöver kommunens egen julbelysning och granar på Stortorget och Österportstorg, så lägger Citygruppen - som består av köpmannaföreningen, fastighetsägare och kommunen - ner ytterligare 200 000 kronor på att klä staden i sin säsongsdräkt.

- Inspirationen fick vi inte minst på en resa till Tyskland vi gjorde 2006. Lübeck, Wissmar och Stralsund är ju så varma och juliga städer, säger Anna Befwe på Citygruppen.

Annons

Förra året utökades belysningsgirlangernas sträckning på Stora Norregatan, men i år har Citygruppen inga sådana nyheter.

Själva julskyltningen sker söndagen den 29 november men redan dagen innan håller Köpmannaföreningen en tomteparad och dans kring granen på Stortorget.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Fredrik Sjöstrand
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons