Annons

Ystad kan få 6,6 miljonertill bredband

Ystad kan komma att få 6,6 miljoner kronor kronor av staten för att en utbyggnad av bredbandsnätet. Ystad har redan blivit den första skånska kommun som fått 110 000 kronor för IT-utbyggnand.
Ystad • Publicerad 15 mars 2002

Det är Region Skåne som godkänt kommunens handlingsplan för utbyggnaden av Internet i kommunen. Kommunstyrelsens ordförande, Thomas Lantz (m) siktar på att ansluta alla byar som har över 50 invånare. - Det handlar om Kåseberga, Stora Herrestad, Sövestad, Skårby, Björesjö och Snårestad, säger han till Sydsvenska Dagbladet. Enligt Lantz är de större orterna i kommunen redan uppkopplade. Samtidigt hoppas han att Ystads pionjärinsats ska locka nya företag och privatpersoner till kommunen. Samtidigt gäller det att agera snabbt för att behålla försprånget till andra skånska kommuner. På Region Skåne arbetar man för fullt med att behandla andra ansökningar. - Örkeljungs ansökan behandlas nu. Båstad och Staffanstorp har preliminära ansökningar inne, säger Jan Lindelöf, som är beredningsansvarig.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons