Annons

Ystadbostäder höjer hyrorna med 3,5 procent

Ystadbostäders hyresgäster får betala 3,5 procent mer i hyra från årsskiftet. det motsvarar 175 kronor i månaden för en normaltrea.
Ystad • Publicerad 26 november 2008
Hyrorna höjs. Arkivbild: Bass NilssonFoto: 

Ystadbostäder och Hyresgästföreningen kom snabbt överens om hyrorna för nästa år. Det kommunala bostadsföretaget krävde 6,3 procent i höjning, men hade sänkt det till 4 procent när det var dags att förhandla.

- Vi hade gjort en ny ränteprognos för nästa år. Där kunde vi skala bort 2,3 procent, säger Toste Clementson, vd på Ystadbostäder.

Annons

Förhandlingarna ledde sedan till en överenskommelse som slutade en halv procentenhet lägre. 3,5 procent ger ändå Ystadbostäder den vinst på 2,5 miljoner kronor nästa år som företaget budgeterat för.

Hyresgästföreningen hade krav på ytterligare sänkningar på omkring 0,3 procentenheter.

- Det handlar om 250 00 kronor, säger Mats Rönnqvist, förhandlare på Hyresgästföreningen.

- Vi valde att inte stranda på så lite pengar.

Höjningen motsvarar 95 kronor i månaden för en etta på 35 kvadratmeter, 15o kronor för en tvåa på 60 kvadratmeter, 175 kronor för en trea på 75 kvadratmeter och 205 kronor för en fyra på 90 kvadratmeter.

Ystadbostäders omsättning nästa år beräknad bli 81 miljoner kronor.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Per Nilsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons