Annons

Ystads arbete mot droger får bra betyg

Ystad • Publicerad 16 juni 2006
Bengt Andersson från Folkhälsoinstitutet, länssamordnare Ulla-Britt Hedenby och Karin Rågsjö från Alkoholkommittén (främst i bild) besökte i går lokala drogförebyggare Mats Forsgren, Rotary, Olle Månsson, Lions, fältsekreterare Rickard Magnusson och Marleen Zotter från Ungdomskraft. bild: fredrik sjöstrand
Bengt Andersson från Folkhälsoinstitutet, länssamordnare Ulla-Britt Hedenby och Karin Rågsjö från Alkoholkommittén (främst i bild) besökte i går lokala drogförebyggare Mats Forsgren, Rotary, Olle Månsson, Lions, fältsekreterare Rickard Magnusson och Marleen Zotter från Ungdomskraft. bild: fredrik sjöstrandFoto: 

Ystads kommun är på helt rätt väg i sitt alkohol- och drogförebyggande arbete. Det tycker den statliga Alkoholkommittén som i går besökte kommunen.

– Det pågår gott arbete i Skåne och specifikt i Ystad där man har med sig frivilligorganisationer i drogförebyggandet. Man arbetar också mycket med att involvera ungdomar i demokratiarbetet i Ystad, och det är något som inte är alltför vanligt i kommunerna i landet, sa Karin Rågsjö, informationsansvarig på Alkoholkommittén.

Annons

Hon kom i sällskap med Bengt Andersson från Folkhälsoinstitutet.

– Det är glädjande att vi i dag ser en minskning av drickande och droger bland ungdomar. Det är inte längre så hippt som man tror. Däremot ska man veta att den utvecklingen är mest märkbar i större städer och mindre märkbar i små. Under gårdagen fick representanterna möta och höra lokala alkohol- och drogförebyggare från Ystads kommun, Rotary, Lions och Ungdomskraft.

– Jag är imponerad av att man jobbar väldigt brett i Ystad, på alla plan och i alla samhällssektorer. Jag har dock förstått att det finns ordningsproblem på vissa krogar som har öppet till tre på natten. Det är något jag tror att man kan lösa tillsammans med krogägarna. Ingen vill säkert ha en våldsam krog, sa Karin Rågsjö.

Fredrik Sjöstrand

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons