Annons

Ystads isbana är invigd

Aldrig förr kan 400 kvadratmeter plast ha väckt så mycket uppmärksamhet som i Ystad.
Ystad • Publicerad 24 november 2006
Malmö konståkningsklubb uppträdde med sin julshow som fick publiken runtom isbanan Österports torg i julstämning. Bild: Bass Nilsson
Malmö konståkningsklubb uppträdde med sin julshow som fick publiken runtom isbanan Österports torg i julstämning. Bild: Bass NilssonFoto: 
Politiker på hal is. Kommunalrådet Kent Mårtensson (s) stapplar ut på isen inför invigningstalet.
Politiker på hal is. Kommunalrådet Kent Mårtensson (s) stapplar ut på isen inför invigningstalet.Foto: 

Både kända och okända Ystad-profiler sågs i vimlet kring Österportstorg vid invigningen av isbanan i går. Under lampornas röda sken och med en svag rökdoft från marschaller i luften intogs isen av politiker, isprinsessor, GMP talents och slutligen Ystadborna själva.

Göran Ljungkrantz, projektledare på Citygruppen var lycklig över att ha rott projektet i hamn men uttryckte i sitt tal också en viss oro för att isen ska vandaliseras.

Annons

– Var rädda om detta allihopa så vi får njuta länge, uppmanade han den småfrysande publiken. Kommunalrådet Kent Mårtensson (s) stapplade ut på isen i sina grillor när det var dags för det officiella invigningstalet.

– Det är en unik invigning av ett unikt underlag, sa han.

Kent Mårtensson, liksom initiativtagaren Citygruppen, hoppas på att isbanan ska locka mer folk till innerstadens östra del.

– Kanske Österports torg kan bli en riktig magnet för gamla och unga, sa Mårtensson.

Betydligt säkrare på isen än Mårtensson och Ljungkrantz var Malmös konståkningsklubb som gästade Ystad med sin julshow. Till publikens stora förtjusning virvlade fram och över isen till klassiska jullåtar.

– Ungdomarna var verkligen duktiga, säger Birgitta Wollin som kom med maken Jan Wollin till invigningen.

Själva vågade de sig inte på en provåkning.

– Men vi har köpt skridskor till barnbarnen som de ska få i en för tidig julklapp, säger Jan Wollin.

När invigningsceremonin var slut skingrades folkmassorna och kvar fanns nästan bara de yngre. En del damp i backen, andra åkte vant fram och andra nötte läder.

– Jag tycker det är jättebra men mina skridskor är för lite små, säger Nelly Olofssson som är elva år. Men lite fotont hindrade inte den här unga damen att tappert snöra på grillorna och glatt åka vidare.

Annons

Malin Perlheden

0411-5577800

malin.perlheden@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons