Annons

Ystads lasarett ligger bra till i miljöstatistik

Landstingsförbundets miljöstatistik för sjukhus visar att Ystads lasarett totalt sett ligger bäst till i Skåne, skriver lasarettets personaltidning Omtanke.
Ystad • Publicerad 4 juli 2002

I Region Skåne har dock endast hälften av sjukhusen besvarat enkäten. Exempelvis finns universitetssjukhusen i Lund och Malmö inte med. Av de fyra sjukhusen i Ystad, Ängelholm, Hässleholm och Kristianstad får dock Ystads lasaretts högst totalpoäng, 306 poäng av möjliga 435 poäng. Ystads lasarett är däremot inte bäst i varje enskild kategori som undersökts. Andra sjukhus är bättre på miljöarbete när det gäller punkterna organisation, fastigheter, energi och media, samt avfall. Men sammantaget, när alla sex poängsatta områden läggs ihop, är Ystad bäst av de sjukhus i Skåne som besvarat enkäten. Eftersom sjukhusen har olika verksamhet och förutsättningar kan det dock vara svårt att jämföra resultaten rakt av, varnar Landstingsförbundet.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons