Annons

Ystadsbor allt bättre på buss

Fler och fler ställer sin bil och tar istället tåg eller buss till jobb och vänner. - Skåningar är jätteduktiga på att åka kollektivt. Speciellt våra resenärer från Ystad ska ha en stor eloge, säger Magnus Hedin, biträdande trafikdirektör på Skånetrafiken.
Ystad • Publicerad 31 juli 2007
Bild: Jan-Olle Persson
Bild: Jan-Olle PerssonFoto: 

Skåningar reser allt oftare med kollektivtrafik, det visar en undersökning från Skånetrafiken. Enligt Skånetrafiken ökar stadsbussresorna allra mest i Ystad. Resandet med stadsbuss i Ystad har ökat med cirka 13% under januari-juni, jämfört med samma period förra året.- Vi ser en jättebra utveckling i Ystad just nu, säger Magnus Hedin.Han tror att fler och fler väljer att åka kollekivt på grund av ekonomiska men också av miljömässiga skäl.- En ökad ljömedvetenhet är såklart en del men vi ser också att det blir också allt dyrare att ta bilen. Jag tror att folk vill lägga sina pengar på något trevligare än sin bil.Enligt Skånetrafiken tar allt fler resenärer tåget över Öresundsbron där den allra största ökningen sker. Tågresor över Öresundbron ökat med nästan 30% under januari-juni, jämfört med samma period förra året.- Det är en naturlig ökningen eftersom Skåne allmer integreras med Danmark, säger Magnus Hedin.Sanna Trygg

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons