Annons

Ystadsbröder i Luftslottet

Under söndagskvällen kunde man se bröderna Fredrik och Fabian Åhsberg från Ystad i TV. De har nämligen bärande roller i Wallanderfilmen Luftslottet som visades i fyran.
Ystad • Publicerad 22 november 2008
Fredrik och Fabian Åhsberg från Ystad har bärande statistroller i Wallanderfilmen Luftslottet som fyran visades på söndagen. Arkivbild: Bass Nilsson
Fredrik och Fabian Åhsberg från Ystad har bärande statistroller i Wallanderfilmen Luftslottet som fyran visades på söndagen. Arkivbild: Bass NilssonFoto: 

- Det känns kul att den ska visas i en vanlig kanal i tv, säger Fredrik Åhsberg, snart 16 år.

Luftslottet som spelades in 2006 gick direkt till dvd-marknaden och har aldrig visats på bio. Däremot har man kunnat se den i bland annat Kanal+.

Annons

- Vi vet också att filmen visats i dansk och australisk tv, berättar Fredrik Åhsberg. Ganska många av våra kompisar har sett filmen redan, men nu får riktigt många chansen att göra det.

Varken Fredrik eller Fabian, 14 år har medverkat i fler filmer. De har tidigare spelat en del teater, men numera är det bara dans som gäller för Fredrik, medan Fabian spelar saxofon.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons