Annons

Ystadspremiär för första BBC- Wallanderfilmen

Ystad Österlen filmfond har hittills samlat 6,4 miljoner kronor. Nu får bidragsgivarna en första bonus och bjuds in på galapremiär.
Ystad • Publicerad 15 november 2008
Till galapremiären på Sidetracked (Villospår), den första BBC-produktionen med Kenneth Branagh som inspector Wallander, inbjuds enbart medlemmarna i filmfonden. Arkivbild: YA
Till galapremiären på Sidetracked (Villospår), den första BBC-produktionen med Kenneth Branagh som inspector Wallander, inbjuds enbart medlemmarna i filmfonden. Arkivbild: YAFoto: 

Till galapremiären på Sidetracked (Villospår), den första BBC-produktionen med Kenneth Branagh som inspector Wallander, inbjuds enbart medlemmarna i filmfonden.

- Det är för att visa att det är bra att vara med i fonden, säger kommunalrådet Thomas Lantz (m).

Annons

Förhandsvisningen är på Ystads Saltsjöbad söndagen 23 november.

Filmen har officiell premiär på BBC One den 30 november.

På filmaffischen står Kenneth Branagh i ett blommande rapsfält. Hur han har kommit dit är okänt. Kanske skingras mysteriet under galapremiären.

För privatpersoner kostar det 2 000 kronor om året i tre år att bli medlemmar i fonden.

Förutom inbjudning till Sidetracked får de två biljetter till förhandsvisningen före jul av Hämnden, den första filmen i den nya omgången med Krister Henriksson som kommissarie Wallander.

- Två premiärer, det är bra avkastning, det är bättre än börsen, säger Thomas Lantz.

Han understryker att filmfonden är viktig för att Ystad ska fortsätta att vara en filmstad.

- Wallander kommer att ta slut. Till dess måste vi ha byggt upp annan filmverksamhet, säger Thomas Lantz.

Ulf Mårtensson ulf.martensson@allehandasyd.se
Ulf Mårtensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons