Annons
Kultur

Nya Wallander – en total överraskning för Ystad

Planerna på att göra nya Wallanderinspelningar kom som en total överraskning både för Ystads kommun och Film i Skåne.
Ystad • Publicerad 29 november 2018
Krister Henriksson som spelade Wallander i de svenska filmerna, på plats i Ystad studios. Till höger Film i Skånes vd Ralf Ivarsson.
Krister Henriksson som spelade Wallander i de svenska filmerna, på plats i Ystad studios. Till höger Film i Skånes vd Ralf Ivarsson.

– Jag hade ingen aning. Men det här är skitkul, säger Ralf Ivarsson, vd för Film i Skåne.

Han är dock inte förvånad att Film i Skåne eller Ystad Studios ännu inte har varit inblandade – eftersom det är Netflix som ligger bakom satsningen.

Annons

– De har för vana att göra allt själva, säger han.

Det har hittills inte framgått var inspelningarna ska äga rum.

– Förhoppningsvis vill de använda sig av Ystad på något sätt, säger Ralf Ivarsson.

Han tycker att det bara är positivt att det blåses nytt liv i Wallander. Det betyder uppmärksamhet för Ystad och det nya besökscentret som har en stor avdelning som speglar tidigare filmproduktioner i Ystad med Henning Mankells kommissarie.

Inte heller Petra Rundqvist, filmkonsulent på Ystads kommun, visste något om det nya projektet med en serie på Netflix om den unge Wallander.

– Det är positivt att det sker, säger hon och hänvisar till det nyöppnade besökscentret Ystad Studios Visitor Center som är inrymt i Ystad Studios.

Hon hoppas att det även ska bli inspelningar i trakten eller Skåne.

– Jag ska försöka få inspelningar till regionen, säger hon.

Ulf MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons