GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åke Larsson: S+MP försämrade lönsamheten så att kärnkraftverk stängdes

Att energipolitiken är åt helsicke i Sverige är väl alla medborgare överens om. Sara Anheden (S) hänvisar nu till regeringens ”handlingsförlamning” i sitt inlägg ”Regeringens löftesbrott och handlingsförlamning” i YA 12 januari.
Energi • Publicerad 14 januari 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Utanför Tomelilla kommunhus samlades ett 30-tal för att protestera mot elpriserna och sätta press på regeringen att komma med besked om kompensation.
Utanför Tomelilla kommunhus samlades ett 30-tal för att protestera mot elpriserna och sätta press på regeringen att komma med besked om kompensation.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Vad Sara Anheden väljer att glömma är att 2014 slöts en uppgörelse mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet med det uttalade målet att stänga kärnkraften.

Förste augusti 2015 höjde S+MP effektskatten på kärnkraften vilket försämrade lönsamheten. Därefter stängdes kärnkraftverk på grund av dålig lönsamhet. Detta var en anledning till dagens situation.

Sara Anheden hänvisar också till S-ledda regeringens hantering av pandemin. Kanske inte så positivt med tanke på överdödligheten i våra äldreboenden. I jämförelse med exempelvis Danmark , Norge , Finland , Tyskland och så vidare hade Sverige fem-sex gånger högre dödlighet på äldreboenden.

Sara Anheden bör hålla sig till fakta och försöka svälja bitterheten över valförlusten.

Sveriges medborgare är värda politiker som kommer med konstruktiva förslag i stället för infantila nålstick till andra politiker.

Åke Larsson, Tomelilla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.