Annons
Insändare

Åke Larsson: S+MP försämrade lönsamheten så att kärnkraftverk stängdes

Att energipolitiken är åt helsicke i Sverige är väl alla medborgare överens om. Sara Anheden (S) hänvisar nu till regeringens ”handlingsförlamning” i sitt inlägg ”Regeringens löftesbrott och handlingsförlamning” i YA 12 januari.
Energi • Publicerad 14 januari 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Utanför Tomelilla kommunhus samlades ett 30-tal för att protestera mot elpriserna och sätta press på regeringen att komma med besked om kompensation.
Utanför Tomelilla kommunhus samlades ett 30-tal för att protestera mot elpriserna och sätta press på regeringen att komma med besked om kompensation.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Vad Sara Anheden väljer att glömma är att 2014 slöts en uppgörelse mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet med det uttalade målet att stänga kärnkraften.

Förste augusti 2015 höjde S+MP effektskatten på kärnkraften vilket försämrade lönsamheten. Därefter stängdes kärnkraftverk på grund av dålig lönsamhet. Detta var en anledning till dagens situation.

Annons

Sara Anheden hänvisar också till S-ledda regeringens hantering av pandemin. Kanske inte så positivt med tanke på överdödligheten i våra äldreboenden. I jämförelse med exempelvis Danmark , Norge , Finland , Tyskland och så vidare hade Sverige fem-sex gånger högre dödlighet på äldreboenden.

Sara Anheden bör hålla sig till fakta och försöka svälja bitterheten över valförlusten.

Sveriges medborgare är värda politiker som kommer med konstruktiva förslag i stället för infantila nålstick till andra politiker.

Åke Larsson, Tomelilla

Annons
Annons
Annons
Annons