Annons
Insändare

Göte Lundqvist: Vart är vi på väg? Mot en samhällskollaps?

Moderater, kristdemokrater och liberaler styr landet, regionen och Ystads kommun med stöd av sverigedemokrater – frågan är med vilken förmåga?
Ystad • Publicerad 16 mars 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Personalen inom äldreomsorgen i Ystad saknar tillräcklig kunskap och kan för lite svenska. Det leder till brister som hotar skada de äldre.
Personalen inom äldreomsorgen i Ystad saknar tillräcklig kunskap och kan för lite svenska. Det leder till brister som hotar skada de äldre.

I onsdagens tidning kan vi läsa att Ystads kommun ska spara en halv miljon på mat till skolbarn och äldre samtidigt som matpriserna stigit med 20 procent på ett år. I samma tidning an vi läsa en insändare som säger att Skånetrafiken har drabbats av en infarkt.

Personalen på Ystads lasarett har tröttnat på politikernas oförmåga och uppmanar i affischer på ”stan” till protestmarsch i veckan samtidigt som regionalrådet Paul Svensson (SD) i insändare påstår att allt är under kontroll.

Annons

Själv har jag i insändare pekat på missförhållanden på våra särskilda boenden där äldre lämnas att dö i ensamhet eftersom det uppenbarligen saknas pengar för vak till döende.

Socialnämndens ordförande har svarat ”att nämnden tillsammans med verksamheten går igenom de påstådda missförhållandena” – som om de i själva verket inte fanns utan var ett påhitt av Inspektionen för vård och omsorg vid dess kontroll.

Statsministerns statssekreterare har fått avgå eftersom han tjuvfiskat ål. Vice statsministern har i går avskedat sin partisekreterare då denne har polisanmälts av en ledamot i EU-parlamentet för sexuellt ofredande under en blöt fest på ett hotellrum för nio år sedan. Dessa förhållanden hos högt uppsatta partiföreträdare bör ha varit kända av ministrarna – trots detta blev de anställda.

Frågan är, liksom i tv-programmet, vart är vi på väg med ett sådant styre – mot ett bättre samhälle eller en kollaps?

Göte Lundqvist

Ysta

Annons
Annons
Annons
Annons