Insändare

Jenny Piper: Våga ifrågasätta om vi får hela bilden

Med anledning av förra veckans insändare som försöker tysta de som vågar ifrågasätta klimatalarmisterna, vill jag inflika följande.
Klimat • Publicerad 11 oktober 2019
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Henrik Montgomery/TT

1. Greta Thunberg har varken blivit upptäckt av en slump eller blivit världskänd på egen hand. Klimataktivisten Bo Thorén är hjärnan bakom klimathysterin och tillsammans med Ingmar Renthzog samarbetade man med Gretas mor för att göra flickan till ikon för det överdrivna klimathotet, som på falska premisser skrämt upp såväl barn som vuxna.

2. IPCC är ett politiskt styrt organ och de icke opartiska forskarna som ingår har inte kunnat säkerställa att koldioxidutsläppen påverkar klimatet - det finns inga bevis.

3. Många forskare påvisar med väl underbyggda studier och fakta att IPCC har fel, men de får inte komma till tals i debatten. Det borde vara en väckarklocka om något.

4. Man måste lära sig att skilja på klimat och miljö. Temperaturen har alltid gått upp och ned genom historien och människan kan inte påverka klimatet, däremot kan vi påverka miljön och det behövs stora insatser i miljöarbetet där vi alla kan hjälpa till.

5. Fundera på varför Kina, som har världens högsta kolutsläpp, enligt Parisavtalet får fortsätta att släppa ut lika mycket? År 2030 får man dessutom släppa ut ännu mer, vilket medför att de under denna tid kommer att ha fördubblat sina utsläpp! Samma sak gäller för Indien. Hur ska man kunna hjälpa klimatet som man påstår sig vilja göra genom att minska utsläppen när de största aktörerna får fortsätta som innan?

6. Det finns så mycket bevis på att vi blir lurade om man bara vågar läsa på. Svensk media förser oss hela tiden med en ensidig bild som syftar till att påverka oss att tycka ”rätt”, men det finns en agenda och globala aktörer kommer att göra sig en rejäl hacka på att vi inte klarar av att se igenom dimridåerna.

7. Ge oss era skattepengar så stoppar vi klimatförändringarna är budskapet - det är läge att ifrågasätta om vi har alla fakta på bordet!

8. Om vi verkligen vill hjälpa planeten och minska risken för att mänskligheten dör ut så är födelsekontroll i vissa delar av världen nyckeln.

Jenny Piper

Oberoende skribent