Annons
Insändare

Kent Wallin (S): Ystads högerpolitiker göder politikerföraktet

När högerpolitikerna Anne Olofsdotter (M), Per-Olof Lind (L) och Håkan Damm (KD) 6 september svarade på Ewa-Gun Westfords fina insändare blev jag riktigt upprörd. Svaret göder politikerföraktet.
Ystad • Publicerad 16 september 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Apropå artikel ”Nej till tillagningskök på Ljuskällan” i YA 1 september gällande tillagningskök på Ljuskällan.
Apropå artikel ”Nej till tillagningskök på Ljuskällan” i YA 1 september gällande tillagningskök på Ljuskällan.Foto: Mark Hanlon

På Bokens dag i Skillinge 11 september blev mästerkocken på tv Tareq Taylor upprörd när den mat som serveras våra gamla kom på tal. "Vi ska skämmas för så lite vi gjort för de äldre. Det är pinsamt", sade han.

Jag tänker då på Anne Olofsdotter, Per-Olof Lind och Håkan Damm när de svarade Ewa-Gun Westford att de inte tänker bygga nytt kök på äldreboendet Ljuskällan, med motivering att ventilationssystemen som ska ta bort matos, inte skulle vara behaglig att ha ute i rummen. Det är bra att hushålla med skattemedel

Annons

Klart att det ska finnas ett kök, något annat vore dumheter nu när Ljuskällan ändå ska byggas till för ett större antal boende. Det är ju enkelt att få bort matos med en ny kraftig fläkt.

Avslutningsvis så skrev Anne Olofsdotter, Per-Olof Lind och Håkan Damm:

Vi lyssnar på vad våra seniorer tycker. I remissvar från pensionärsråd skriver man att systemet fungerar bra

Det är ju så i de flesta fallen när högerpolitiker ställer frågor till äldre och sjuka vad de tycker, så är frågorna ställda så man får de svar man önskar och vill ha, för att spara pengar.

Kent Wallin (S), Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons