GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kevin Rasmussen (S): Vad har SD-väljarna fått för sina röster?

Angående förra veckans kommunfullmäktige i Ystads kommun där budget var en av punkterna på dagordningen, så skulle jag bara vilja ge en upplysning om hur Ystads Sverigedemokrater hantera detta.
Ystad • Publicerad 23 november 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverigedemokraterna Paul Svensson och Jan-Åke Isaksson. Vad har Ystadsborna som söstade på dem fått för sina röster, frågar sig Kevin Rasmussen (S).
Sverigedemokraterna Paul Svensson och Jan-Åke Isaksson. Vad har Ystadsborna som söstade på dem fått för sina röster, frågar sig Kevin Rasmussen (S).
Foto: Cecilia Billgren

Det fanns tre förslag på budgetar. 1) Moderaternas, Liberalernas och Kristdemokraternas. 2) Socialdemokraternas, Centerpartiets och Miljöpartiets. Och 3) Vänsterpartiets.

Sverigedemokraterna hade lagt en önskelista om prioriteringar man önska skulle genomföras. För övrigt valde man att stötta M-, L- och KD-budgeten villkorslöst. Man föreslog inte ens att sitt eget förslag om att sänka överskottsmålet skulle genomföras trots att det var det som skulle finansiera deras önskningar.

Utan pengar avsatta i budget: En upplysande text om vad man skulle kunna göra om man hade pengar.

Måste vara en oerhörd besvikelse att ha lagt sin röst på Ystads kommuns Sverigedemokrater och fått se vad man fick för det. De har sett till så att Treklövern fått alla ordförandeposter genom att rösta fram dem.

Och vad har Sverigedemokraterna och deras väljare fått förutom att deras företrädare fått lite arvoderade poster? Inte ens saker som de säger sig stå bakom som Räfsans fortlevnad har de kunnat villkora för att Treklövern fått deras stöd.

Ett mycket bra förslag om att göra Räfsan till ett seniorernas hus finns nu att ta ställning till. Dessutom finns det pengar avsatta i den budget som vann kommunfullmäktiges gehör för detta.

Vi har bra lokaler som skulle passa alldeles utmärkt och som i dagsläget står tomma.

I dagsläget anser barn och utbildningsnämnden inte att det finns ett behov av förskoleverksamhet i lokalerna.

Med kommunal verksamhet i lokalerna så kommer restaurangen tjäna samma syfte som de andra restaurangerna inom kostenheten.

Så vad vilja Ystads Sverigedemokrater? Stå bakom ett beslut som möjliggör Räfsans bykrogs fortlevnad som mötesplats eller stå bakom Per-Olof Linds önskan om att sälja hela fastigheten?

Rakryggat stå upp för vad man påstår sig vilja eller vara fortsatt dörrmatta till en alltmer vissen treklöver.

För övrigt gläds jag med alla kommunens invånare för att S-, C- och MP-budgeten vann den fokuserar på kommunens bästa.

Kevin Ramussen (S), Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.