Annons
Insändare

Torbjörn Redlén: Totalt tondövt ge bygglov för 40 meter högt hus

Den 16 november hade myndighetsnämndens politiker usel dagsform.
Ystad • Publicerad 25 november 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mika Terne Yli-Ketola på NP arkitekter har ritat det 40 meter höga huset.
Mika Terne Yli-Ketola på NP arkitekter har ritat det 40 meter höga huset.Foto: Mika Terne Yli-Ketola

Majoriteten av ledamöterna bestående av tre moderater och en Sverigedemokrat beviljade byggnadslov till den fina medeltida stadens kommande högsta boningshus. Detta dessutom på regementsområdet som består av anrika byggnader i en traditionell höjd för staden.

Konstellationen av en majoritet i en nämnd av enbart moderater och Sverigedemokrater borde man lämna därhän men det går inte för det visar hur en sådan kombination av politiker kan agera i framtida forum.

Annons

Totalt tondövt gentemot en stads ursprung och kultur samt krypande och lismande inför byggherrarnas önskemål.

Om ni i majoriteten hade varit mer pålästa hade ni upptäckt det galna i att bevilja bygglov för en fastighet som inte följer detaljplanen på åtta + en våning.

Två av de översta våningarna är dubbelvåningar som då gör byggnaden rekordhög. Vilket med vakna ledamöter då kunnat kräva en ny bygglovsansökan med rätt proportioner.

Jag tycker det är starkt att övriga ledamöter reserverade sig mot beslutet vilket ger hopp om att det kan avgöra vad invånarna röstar på vid kommande val.

Jag har personligen överklagat bygglovet och kommer följa alla partiers ageranden fram till valet för att se vilka som verkligen värnar om vår stad!

Torbjörn Redlén, Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons