Annons

Slutmålat – skyttekungen lägger ner karriären: ”Varit på gång”

Han har varit en av sydöstfotbollens vassaste målskyttar det senaste dryga decenniet, men nu har han ”målat” för sista gången.
Jim Nylander lägger av.
– Det har varit på gång ett tag. Jag har ingen motivation längre, säger den snart 34-årige Liga 06-spelaren.
Fotboll • Publicerad 17 maj 2018

Den 28 april mötte Liga 06 Skivarp och vann med 5–0. Jim Nylander satte 1–0 efter fyra minuter. Det var som det ser ut hans sista mål i den sista matchen av hans fotbollskarriär.

– Man ska väl aldrig säga aldrig, men jag har svårt att se att det skulle vara på något annat sätt. Motivationen finns där inte längre. I samband med att jag lämnade Österlen och de högre divisionerna har det blivit allt svårare att bli motiverad, säger Jim Nylander, som säger att det var på gång redan innan division 5-säsongen med Liga 06 drog igång.

Annons

– Det var en dålig försäsong med riktigt dåligt väder och inte särskilt kul. Men så tänkte man att: ”kanske när solen börjar skina”, och att det skulle bli roligare då. Men det blev det inte, säger han.

Han ville inte ta ett beslut utan att få ett ”godkännande” från tränare och styrelse. Det fick han och han slutar därför med omedelbar verkan. Fritiden som frigörs är redan intecknad.

– Jag ska springa och gymma. Sen ska vi få vårt andra barn i slutet av juli, ungefär samtidigt som jag fyller 34.

Jim Nylander inledde sin karriär i Borrby IF, därefter blev det elva säsonger i de olika versioner som nu mynnat ut i Österlen FF. Hans målfarlighet har alltid varit notorisk, men som bäst säger han att han var säsongen 2011, då hans klubb hette Brantevik/Rörum och spelade i division 4.

– Jag gjorde 31 mål den säsongen, så det var i alla fall min målbästa säsong, men om jag var den bästa fotbollsspelaren då vet jag faktiskt inte.

Så sent som i fjor gjorde han 26 mål i division 5 och vann skytteligan i sydöst.

Men från och med nu kommer Jim Nylander alltså att leva ett målsnålare liv.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons