Annons

Utebliven straff kostade ÖFF-poäng

Österlen spelade 3–3 mot Berga efter en andrahalvlek som innehöll det mesta. Bland annat en situation i slutminuterna som kanske borde ha gett Österlen straff.
– Backen tar ju bollen med handen, men vem kan de här reglerna egentligen? sa Mladen Blagojevic, tränare i ÖFF efter matchen.
Fotboll/Skillinge • Publicerad 30 juni 2018
Foto: Peter Lindgren

Första halvlek innehöll ett mål för Berga och inget för Österlen. Det räcker kanske så.

I andra halvlek beslöt sig Österlen för att chansa lite mer och matchbilden förändrades drastiskt.

Annons

I första halvlek klarade vi inte av att spela ut Berga. De var grymt bra, det bästa laget vi mött. Så vi sa att vi måste öppna oss lite mer, och hugga på minsta möjlighet, sa Mladen Blagojevic.

Och så gjorde man. Viktor Ekblom satte dubbla fullträffar och firade med sitt patenterade Zlatanhopp där det ärligt talat ser ut som att han överträffar Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna i spänst.

Viktor Ekblom med sitt patenterade Zlatanhopp.
Viktor Ekblom med sitt patenterade Zlatanhopp.Foto: Peter Lindgren

I och med de två målen har Ekblom dubblat sin målskörd för säsongen.

– Han gör det bättre och bättre. I spelet har han fortfarande saker att jobba med, men han har en jäkla vänsterslägga, sa Blagojevic.

Vänstersläggan talade två gånger, men Berga svarade och kvitterade. Österlen fortsatte att pressa och satte in rutinerade Darko Lukanovic. I en tilltrasslad situation efter en hörna satte Lukanovic 3–2 med huvudet.

Berga fick dock sista målordet. Med tio minuter kvar cykelsparkade David Garrett in 3–3. I en liknande situation i första halvlek hade unge Victor Blixt blivit avblåst för hög spark, men nu godkändes Bergas mål.

Inte blev relationen domare/Österlen bättre när en Bergaspelare tog med handen i straffområdet i de absoluta slutminuterna.

Mladen Blagojevic.
Mladen Blagojevic.Foto: Peter Lindgren

– Ja, jag vet inte... Han nickar ju bollen på sin egen hand, och då får man väl skylla sig själv? Men vem kan de här reglerna egentligen? Att Sverige inte får straff mot Mexiko när Chicharito tar med handen är helt sjukt, men får inte Sverige straff så får väl inte vi heller det, resonerade ÖFF-tränaren.

Som ändå inte fann sig vara helt onöjd.

– Vi har tagit 14 poäng på sju matcher och vi har gjort det på ren jävla inställning. Jag är stolt över killarna.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons