GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vattenläckan: Rekommendation om kokning förlängs till 18 juli

Efter förra veckans vattenläcka utlyste Ystad kommuns VA-enhet rekommendationen om att koka vattnet i Nybrostrand/Köpingebro-området.
Idag förlängs rekommendationen minst två veckor.
Nybrostrand/Köpingebro • Publicerad 4 juli 2022
Rekommendationerna gäller fortfarande området i Ystad kommuns östra del.
Rekommendationerna gäller fortfarande området i Ystad kommuns östra del.

Förra tisdagen upptäcktes en läcka på en vattenledning i Köpingebro, vilket ledde till att grus och jord läckte in i ledningen. Till följd av läckan rekommenderades de berörda, i området kring Nybrostrand och Köpingebro, att koka sitt dricksvatten.

Idag förlängs rekommendationen till den 18 juli.

– Vi jobbar fortfarande med att få loss gruset som kommit in i ledningarna. Vi började med luft- och vattenspolning, vilket ledde till en ny läcka, berättar Alexia Lundberg, VA-strateg på Ystads kommun.

Följande veckor kommer kommunen prova olika metoder för att få bort gruset ur ledningarna, vilket förlänger rekommendationen om kokning.

– När metoderna är avslutade behöver vi få två godkända vattenprover innan det går bra att sluta koka sitt vatten, säger Alexia Lundberg.

Kan rekommendationerna förlängas?

– Vi hoppas självklart inte det, men det finns ju alltid en risk, säger Alexia Lundberg.

Rekommendationerna gäller fortfarande området i Ystad kommuns östra del.

Julia RunforsSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.